online slots game malaysia
Bosna i HercegovinaVijesti

BBI banka obezbijedila milion KM za stipendiranje učenika i studenata u BiH

Bosna Bank International (BBI) raspisala je konkurs za dodjelu 500 stipendija iz Fonda “Sheikh Saleh Kamel“ učenicima i studentima bez jednog ili oba roditelja. Ove godine za stipendije osigurano je milion konvertibilnih maraka (KM), a odabir kandidata izvršiće Komisija BBI banke za izbor i dodjelu stipendija u saradnji sa Ministarstvom obrazovanja i nauke Federacije Bosne i Hercegovine, Rektoratom Univerziteta u Sarajevu, Islamskom zajednicom u Bosni i Hercegovini, te Asocijacijom “Fatma“.

Iz fonda, koji je osnovan na inicijativu Amera Bukvića, predsjednika Uprave BBI banke, i velikog prijatelja BiH filantropa Sheikha Saleha Abdullaha Kamela (1941-2020.), osnivača AlBaraka finansijske i poslovne grupacije, odabranim stipendistima se mjesečno isplaćuju sredstva u iznosu 100 američkih dolara tokom 12 mjeseci.

“Pravo na prijavu imaju djeca bez jednog ili oba roditelja, učenici osnovnih i srednjih škola i redovni studenti fakulteta, državljani BiH. Ovim projektom Sheikh Saleh Abdullah Kamel ugradio se u trajno dobro za Bosnu i Hercegovinu, omogućivši mnogim mladim ljudima da se obrazuju i u budućnosti budu od koristi svome društvu i državi“, kazao je Bukvić, istakavši kako je proteklih godina BBI banka u stipendiranje učenika i studenata uložila više od pet miliona KM.

Konkurs za prijavu otvoren je do 30. juna ove godine, a svi detalji dostupni su na web stranici https://bbi.ba.

Za sve dodatne informacije zainteresovani se mogu javiti na besplatni BBI info telefon: 080 020 020 ili na e-mail: stipendije@bbi.ba. Prednost pod istim uvjetima sa ostalim kandidatima imaju studenti iz porodica šehida i poginulih boraca, odnosno studenti u čijim porodicama postoje pripadnici RVI preko 50 posto, civilne žrtve rata stepena invaliditeta iznad 70 posto, logoraši i demobilisani borci.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia