online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Baltić za TVSA: Stomatološke službe neće biti ukinute, reorganizacijom želimo efikasniji rad

U okviru reforme zdravstva, koju provodi ministarstvo zdravsta KS, do kraja augusta bi dio uposlenika Specijalističkih stomatoloških službi KS, stomatolozi, stomatološki tehničari i sestre iz JU Dom zdravlja trebali preći na Stomatološki fakultet u Sarajevu. Tako se u medijima pojavila i informacija da će u Domovima zdravlja biti ukinute stomatološke službe. Direktor JU Domovi zdravlja KS demantovao je ovakve navode u Dnevniku TVSA.

– Ni u jednom od devet Domova JU neće doći do ukidanjanja bilo koje specijalističke službe, pa tako ni stomatološke specijalističke službe, kazao je za Dnevnik TVSA Abel Baltić, generalni direktor JU Dom zdravlja KS

Radi se o tome da je u planu reorganizacije postavljen cilj da napravimo što efikasniju, racionalniju,  profesionalniju stomatološku službu. U okviru te reorganicije pravimo planove pravimo planove, koji nipošto ne uključuju rasformiranje bilo koje službe. Ministarstvo zdravsta formiralo je Radnu grupu sastavljenu od uposlenika Stomatološkog fakulteta, JU Domova zdravlja i ministarstva, čiji je zadatak da poštujući zakon i zakonske normative, tačno izračunaju koliko je potrebno uposlenika u stomatološkim službama  u JU Domovi zdravlja i po kojim specijalnostima. Prema prvim saznanjima, naglašava Baltić, radi se o 13  doktora specijalista i oko 20-ak stomatoloških tehničara. Razlog zašto je došlo do pojave pod znacima navoda „viška uposlenika“ je taj što su pojedini uposlenici u toku svog školovanja završavali pojedine specijalizacije, završavali druge škole, gdje su bivši menadžmenti priznavali to.

-Reorganizacijom ne želimo ugroziti ničija prava, tražimo način da ti uposlenici budu efikasni, da se poveća njihova dnevna efikasnost, jednostavno rečeno da zarade svoju platu. Tako da našim građanima pružimo kvalitetno liječenje zuba  i prevenciju oralnog zdravlja, poručuje Baltić.  

Podsjećamo, Specijalistička stomatološka služba JU Domovi zdravlja KS broji ukupno 120 uposlenika, od čega su 66 doktori stomatologije, a ostali 54 su zubni tehničari i sestre.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia