online slots game malaysia
Zanimljivosti

Balihodžić: Živimo pod udarom društvenih mreža, dokazivanja i želje za materijalnim

Za sjajnu atmosferu u našoj emisiji Sarajevsko jutro zaslužan je i Kemal Balihodžić, motivacioni govornik, sa kojim smo razgovarali o komfort zoni i njenom značenju, a također, o marketingu i investicijama.

Najava gosta prepuštena je Balilhodžiću samome koji je kazao: “Volim sebe predstaviti samo kao otac, suprug, sin, brat i kao neko ko je tu da inspiriše“.

Za ili protiv komfort zone?

“Ja sam neko ko ima nekonvencionalno mišljenje o komfort zoni. Inače oni poduzetnici, spikeri i neko ko priča o biznisu, lifestylu i životu će vam reći da je komfort zona droga koju vam daju da bi vas smirili ili da je komfort zona nešto gdje se vi sputavate. Ja to gledam, dvosmjerno. Imate dvije vrste komfort zone, jedna gdje se vi kao ličnost osjećate ugodno, lijepo i korisno u toj komfort zoni i ko sam ja da sudim da li je to dobro ili loše za vas. Ona može biti okej ako neće stvoriti dalju anksioznost i ako se nećete vi sutra pitati šta sam mogao u tim i tim situacijama, kako onaj vozi bolje auto, kako ovaj ima bolji stan…” – objasnio je Balihodžić.

Ističe da komfort zona i u braku može biti i opasnost i sreća – “Možete reći da ste zadovoljni sa onim što imate, ali nemojte sutra gvooriti šta da smo zajedno putovali više, šta da smo zajedno više kupovali ili investirali…”

Vrlo je teško razbiti komfort zonu, upozorio je Balihodžić, zato što je poznata – “Ne volimo promjene i nešto što ne znamo. Uvijek postoje tri upitnika pred nama kada hoćemo da preuzmemo naredni korak“.

Kao benefite takvog stanja navodi nova iskustva i potencijalno ostvarenje nečega enormnog, a možda i dugoročnu zaradu.

Komfort zona može ići u dva smjera zavisno od osobe, najbolji je balans” – zaključio je Balihodžić.

Dalje je u razgovoru upozorio na to da su u današnjici podcijenjeni sreća, zdravlje i interni mir.

Mi sada živimo u obilnosti svega materijalnog. Garantujem da mnogi danas mogu otići u prodavnicu i kupiti sebi šta god žele. Živimo pod udarom društvenih mreža, dokazivanja i želje za materijalnim. Predstavlja nam se vau svijet koji želimo da imamo. Obilnost svega nije dobro” – upozorio je.

Cijeli razgovor gledajte na YouTube kanalu TVSA

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia