online slots game malaysia
Bosna i Hercegovina

Bajrović: Za dvije sedmice su najvažniji izbori u postratnoj istoriji BiH

Savremena politika Hrvatske i obnova dogovora iz
Karađorđeva, bila je tema redovne sesije Asocijacije nezavisnih intelektualaca – Krug 99 na kojoj je kao uvodničar govorio kopredsjedavajući Američko-evropske alijanse, Reuf Bajrović.

Za dvije sedmice su izbori u BiH koji su, smatra Bajrović, najvažniji izbori u postratnoj istoriji BiH.

– Moj lični stav je da se nalazimo na vrhuncu politika susjednih država Srbije i Hrvatske, koje su nažalost nastavak rata drugim sredstvima. Svi oni koji misle da ovo što rade predsjednik Hrvatske Zoran Milanović, a i većinska Srbija ima neke zadrške ili kočnice koja će u jednom trenutku zastaviti ono što je svima očigledno da je cilj ove politike, a to je razgradnja BiH, dakle postizanje ratnih ciljeva mirnodopskim sredstvima, mislim da se varaju – rekao je Bajrović na pres-konferenciji.

Građani koji će izaći na izbore, kako je dodao, treba da znaju da su ovo sudbonosni izbori za BiH. Na njima će imati šansu da kažu šta misle o budućnosti najprije naše djece i šta će se ostaviti idućim generacijama.

– Nadam se da će se rezultatima izbora, ukoliko građani budu glasali odgovorno, poslati poruka i onemogućiti planovi da se upotrebom bonskih ovlasti od BiH napravi još podjeljenija država, da će onda BiH napraviti jedan značajan korak naprijed u idućem mandatu od 2022- 2026. godine i da će postati jasno da je nemoguće ugroziti mir u BiH bez da se suprostavite NATO paktu – naveo je Bajrović.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia