online slots game malaysia
SportVijesti

Avdić: Dodatnih 300.000 KM za treću fazu izgradnje Sportskog centra u Ilijašu

Ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo, Samir Avdić, potpisao je danas Aneks IV Ugovora o sufinansiranju projekta “Izgradnja Sportskog centra Ilijaš – Gradski stadion III faza” sa načelnikom Općine Ilijaš Akifom Fazlićem i direktoricom Zavoda za izgradnju KS Belma Barlov.

Resorno ministarstvo je za treću fazu izgradnje ovog značajnog sportskog objekta osiguralo dodatnih 300.000 KM.

Realizacijom ove faze gradnje trebali bi se okončati radovi na ovom stadionu, nakon čega će on biti dat na upotrebu sportašima ne samo sa područja ove općine, nego i svim drugima. U saradnji sa Nogometnim savezom BiH također se planira organizovanje i odigravanje utakmica svih nivoa reprezentativnih selekcija, kao i obavljanje njihovih trenažnih procesa”, kazao je nakon potpisivanja ministar Avdić.

Načelnik Fazlić je naveo kako se radi o višemilionskom projektu ukupne vrijednosti od oko 5.500.000 KM, koji je u završnoj fazi realizacije.

Projekt izgradnje ovog sportskog centra se realizira tri godine, a u okviru njega grade se pomoćni i atletski tereni”, istakao je načelnik Fazlić.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia