online slots game malaysia
Bosna i HercegovinaSarajevo

Ambasada SAD-a pozvala političke lidere da prestanu s bojkotima i blokadama

Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovine pozvala je političke lidera da prestanu s bojkotima, blokadama, kao i legislativnim i drugim aktivnostima usmjerenim na podrivanje i razbijanje države jer su one destabilizirajuće i opasne.

Naime, u najnovijem potezu vladajuće većine u bh. entitetu Republika Srpska, Narodna skupština RS-a pozvala je sudije Ustavnog suda Bosne i Hercegovine imenovane iz RS-a da podnesu ostavke koje bi važile sve do drugačije odluke ove skupštine. Zaključak te suštine usvojen je većinom glasova na posebnoj sjednici ove skupštine.

– SAD ostaju posvećene suverenitetu, teritorijalnom integritetu i multietničkom karakteru Bosne i Hercegovine, kao i njenoj punoj integraciji u euroatlantsku zajednicu država – kazali su Feni iz Ureda za odnose s javnošću Ambasade SAD-a u BiH.

Naveli su da svi lideri i političke partije imaju obavezu da u dobroj namjeri učestvuju u državnim, entitetskim i ostalim institucijama da bi razriješili politička neslaganja kroz dobronamjerno pregovaranje i kompromis.

– Sve glavne političke stranke na državnom, entitetskom, kantonalnom i općinskim nivoima imaju odgovornost da obavljaju vlast na inkluzivan način uz poštovanje stavova konstitutivnih naroda i građana BiH, te da rade u saradnji sa opozicijom na podršci reformama i investicijama od kojih će svi imati koristi – istaknuto je u odgovoru Feni iz Ureda za odnose s javnošću Ambasade SAD-a u BiH.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia