online slots game malaysia
SportVijesti

Alimanović: FK Sarajevo smanjio troškove i povećao prihode

Generalna direktorica FK Sarajevo Ajla Alimanović izjavila je da “klub nije nikada bio u boljoj financijskoj poziciji, te da ta pozicija nije došla samo zbog investiranja, već i zbog toga što proveli značajne aktivnosti na povećanju prihoda i smanjenju troškova”.

– Sa poslovne strane napravili smo značajne pomake. Prvo smo restruktuirali organizaciju u klubu. Uposlenici koji su zadovoljili kriterije su ostali i oni sad imaju fiksni dio plate i dio plate koji se veže za njihove konkretne ciljeve kao stimulativni dio. Zatim smo vršili analizu svakog pojedinačnog troška i smanjili sve one koji nisu donosili neku dodatnu vrijednost  – kazala je Alimanović na pres-konferenciji.

Navela je da iz dana u dan raste broj sponzora, da su otvorili vrata i malim sponzorima, te da su stateški ciljevi kluba Fan Shop i Akademija.

– Fan shop nam je jedan od prioriteta. Ostvaruje rekordne prihode, koji su skoro duplo veći u odnosu na prošlu godinu. Također Akademija je strateški prioritet kluba i sigurno će ostati tako i u narednim godinama. Investirali smo sredstva u razvoj Akademije, značajno smo poboljšali uslove akademcima, od trenažnog procesa, opreme, hrane, kuće u kojoj borave – kazala je Alimanović.

Dodala je da će razvoj Akademije i transferi mladih igrača biti jedan od najznačajnijih kanala prihoda koji trebaju doći u klub.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia