online slots game malaysia
SportVijesti

Alikadić za TVSA: Uskoro baza podataka za zaposlene trenere u Sportskom savezu KS

Ministar kulture i sporta KS Kenan Alikadić za Sarajevsko jutro je kazao kako su dva bitna segmenta društvenog života, kultura i sport, i da trebamo obratiti pažnju na prevazilaženju situacije u kojoj su se našle te oblasti kada je u pitanju pandemija koronavirusa. U kulturi su, prema riječima Alikadića prava definisana i njihovo finansiranje nije ugroženo, vrši se redovno. Dodao je i kako je naredbama štabova civilne zaštite zabranjeno njihovo djelovanje, tako da su one odmah krenule sa online prikazivanjem predstava, što je svakako omogućilo da se jedan dio segmenta kulture u Kantonu koliko-toliko nastavi nesmetanim putem.

„Kada je u pitanju sport, mi tu imamo prilično neuređenu oblast i ne postoje određeni zakoni koji bi definisali prava, kako trenera tako i sportista u KS-u. U narednom periodu ćemo uložiti dodatne napore kako bi donijeli određene zakone i prevazišli probleme koji su nastali u oblasti sporta, a odnose se na pandemiju koronavirusa. Shodno tome, Ministarstvo kulture i sporta KS će naredne sedmice raspisati javni poziv za dodjelu budžetskih sredstava za korisnike iz oblasti kulture i sporta“, najavio je ministar Alikadić.

Osvrnuo se i na Zakon o sportu koji nije omogućio da se djeluje kao što su djelovale države u regionu.

„Mi u ovom trenutku nemamo podatak koliko trenera u KS-u je zaposleno, odnosno koliko ih je u stalnom radnom odnosu. U narednom periodu ćemo formirati jedinstveni informacioni sistem koji će imati mogućnost da kroz Sportski savez KS svakom korisniku dostavi njegov račun, uz potpisanu izjavu o odgovornosti. Svaki od korisnika će unositi sve podatke u jedinstveni sistem, čime ćemo znatno skratiti proceduru apliciranja, ali i imati jedinstven pregled stanja kako u oblasti kulture tako i u oblasti sporta u Kantonu Sarajevo“, istakao je Alikadić.

Pogledajte

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia