online slots game malaysia
SportVijesti

Alikadić za TVSA: Novac za sport će se trošiti transparentno bez elitnih korisnika

Ministar kulture i sporta KS Kenan Alikadić za Sarajevsko jutro govorio je o planovima ovog ministarstva, urađenim analizama i namjeri da se oblast sporta do kraja godine uredi.

 -Najbitnija stvar je da se sportisti vrate na terene, posvetićemo se najviše djeci, ne smijemo zaboraviti premijeligaše, reprezentativce, i sve one koji se spremaju za Olimpijadu, istakao je ministar Alikadić, osvrnuvši se na trenutnu situaciju u sportu uzrokovanu pandemijom koronavirusa.

-Finasiranje je uvjetovanje početkom takmičenja, a budući da masovnih takmičenja neće još biti, novac za sport treba adekvatno rasporediti

-Ono što je evidentno, je da KS izdvaja znatan novac za sport. I to je prednost. S druge strane nema zakonske regulative, vrlo je širok pojam sporta, drugi problem je mali broj uposlenika u sportu i skoro nikakvih inspekcija. U prijevodu, to znači da neko ko aplicira za sredstva od sporta u mjesecu martu, tek naredne godine u martu je dužan pravdati ta sredstva. Nerijetko se dešava da neko ko dobije sredstva neadekvatno ih utroši i ima čitavu godinu da skuplja račune.

-Ove godine smo donijeli neke novine, tako će svaki aplikant, potpisati Ugovor sa ministarstvom, u kojem će biti precizirane njegove obaveze, i 15 dana po okončanju procesa, morat će pravdati sredstva.

Na primjer često taj novac dobijaju karate klubovi, koji ne plasiraju taj novac prema krajnjim korisnicima, odnosno djeci.

Roditelji nas kritikuju, govore da ne ulažemo u sport, a novac završava u klubovima, naglasio je Alikadić.

Pogledajte kompletan razgovor   

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia