online slots game malaysia
Vijesti

Aličić: Glavni vodeni val iz pravca Sarajeva već je prošao kroz ZDK i nije prouzrokovao štete

Glavni vodeni val iz pravca Kantona Sarajevo već je prošao kroz Zeničko-dobojski kanton i nije prouzročio izlijevanje rijeka, potvrdio je Feni direktor Kantonalne uprave Civilne zaštite ZDK-a Džavid Aličić.

Topljenje snijega i kišne padavine u Sarajevsko-romanijskom regionu, podsjetio je Aličić, izazvali su izlijevanja rijeka Stupčanica i Bioštica na području Općine Olovo te rijeke Fojnice u Gradu Visoko, ali nisu pričinjenje materijalne štete.

– Glavni val je prošao tokom dana kroz naš kanton, ali sve su rijeke u koritu pa tako i rijeka Bosna, koja je nosila dosta smeća. Ni spomenuto izlijevanje rijeka tokom prethodne noći u Olovu te povećanje vodostaja rijeke Krivaja i začepljene kanala za oborinske vode, koje je uzrokovao izlijevanje vode u dvorište Srednje škole “Musa Ćazim Ćatić” u Olovu, nije prouzročilo štete. Ekipe Civilne zaštite i vatrogasci uspjeli ispumpati vodu te nije ušla u školsku zgradu. Fojnica se u Visokom iizlila u parku kod zgrade Gradske uprave, ali nije ugrozila objekte – podsjetio je Aličić.

Sve gradske i općinske službe Civilne zaštite i vatrogasci, napominje, još od jučer su u stanju pripravnosti te prate stanje vodostaja svih rijeka.

– Nadamo se da će stanje ostati nepromijenjeno i tokom ove noći, jer je prestala padati i kiša. U kontaktu smo s Federalnom Civilnom zaštitom, koja nas također informiše o svim promjenama stanja rijeka u drugim kantonima, a koje se ulijevaju u rijeke iz našeg kantona- kaže Aličić.

Dodaje kako je, zbog općina na sjeveru ZDK-a, u kontaktu i sa kolegama iz Doboja, koji su također u stanju pripravnosti.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia