online slots game malaysia
Bosna i HercegovinaVijesti

Aktuelizirano pitanje državnog zakona o pravima žrtava torture

Ministar za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine Sevlid Hurtić, primio delegaciju Saveza logoraša u Bosni i Hercegovini, predvođenu predsjednikom Seidom Omerovićem.

Predstavnici Saveza logoraša su upoznali ministra Hurtića sa trenutnim problemima s kojima se ova brojna populacija suočava u našoj zemlji, te ukazali na važnost usvajanja zakona, kojim bi se regulisao status i prava logoraša. Prezentovali su rad i aktivnosti Saveza logoraša, te planove, projekte i prioritete za naredni period.

Razgovarano je i o mogućnostima ponovnog iniciranja usvajanja državnog zakona o pravima žrtava torture, koji, pored obaveze prema žrtvama, predstavlja i obavezu Bosne i Hercegovine na putu ka članstvu u Evropsku uniju. Tekst Nacrta Zakona o pravima žrtava torture je u periodu od 2006. do 2017. godine pripreman tri puta, ali nikada nije usvojen u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine.

Uz predsjednika Saveza Seida Omerovića, sastanku su prisustvovali i sekretar Saveza Senad Jusufbegović i zamjenik predsjednika Skupštine Saveza Almin Đelilović, saopćeno je iz ministarstva za ljudska prava BiH.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia