online slots game malaysia
BiznisVijesti

Akova grupa i Mesna Industrija Ovako donirale robu u vrijednosti od 350 000 maraka

Akova grupa i Mesna industrija Ovako su i ove godine realizovale tradicionalnu Ramazansku donaciju u okviru koje je donirana hrana u vrijednosti od 350 000,00 KM. Zaključno sa sutrašnjim danom kompletna donirana roba će biti i isporučena. Ovogodišnja donacija je usmjerena ka pedeset i pet udruženja, koja se nalaze na teritoriji čitave Bosne i Hercegovine, a preko njih će ista stići do krajnjih korisnika. Neka od udruženja prema kojima je ovogodišnja donacija upućena su: Narodna Kuhinja Stari grad, Pomozi.ba, Merhamet, SOS dječja selo, Dobro djelo, fondacija Valide Sultan, Narodna Kuhinja Optimist i mnogi drugi.

Predmet donacije su kao i do sada bili proizvodi Mesne Industrije Ovako. Piletina Ovako je prvenstveno donirana prema udruženjima koja posjeduju kuhinju za pripremu obroka dok su polutrajni i trajni proizvodi upućeni ka udruženjima koja pripremaju pakete za svoje štićenike.
Perfetta pašteta, pileći narezak, goveđi gulaš, Lovačka pašteta Ovako su samo neki od proizvoda iz asortimana a koji su bili predmet ovogodišnje donacije.

“Već 21. godinu zaredom naša kompanija donira proizvode iz asortimana udruženjima širom Bosne i Hercegovine, sa željom da damo svoj doprinos i bar malo olakšamo i uljepšamo dane onih kojima je pomoć potrebna. Ovogodišnja donacija kao i one prethodnih godina je realizovana u saradnji sa udruženjima i organizacijama koje se brinu za socijalno ugroženo stanovništvo na teritoriji čitave Bosne i Hercegovine. Procedura je bila također ista, sva zainteresovana udruženja su bila u obavezi podnijeti aplikaciju koju mi razmatramo i na osnovu koje određujemo količinu i vrstu robe koju doniramo”, izjavila je Emina Džafić Krpan, Marketing direktorica Akova grupe.
Ramazan je mjesec milosti, ljubavi i međusobnog pomaganja. Podsjeća nas da budemo darežljivi i da ne zaboravimo one koji su u potrebi.
„Istinsku radost nam predstavlja njegovanje vrijednosti dobročinstva i pružanje podrške osjetljivim kategorijama društva. Iskrenu zahvalnost upućujemo i našim kupcima koji nas podržavaju kroz kupovinu naših proizvoda, te zajednički osiguravamo podjelu donacije onima kojima je to najpotrebnije. Također se zahvaljujem i našim uposlenicima koji su uložili dodatne napore kako bi uspjeli proizvesti dovoljne količine hrane za donaciju“ dodaje Emina.
Kao najveći proizvođač proizvoda od pilećeg mesa na domaćem tržištu, Akova Grupa je kompanija koju čine tri komplementarne kompanije. Prodajno – distributivna kompanija Akova Impex Sarajevo, industrija mesnih prerađevina Ovako iz Sarajeva, te kompanija za proizvodnju svježeg i zaleđenog pilećeg mesa Brovis Visoko. Grupacija u svom portfoliju ima preko 200 različitih proizvoda a svi proizvodi, uključujući i piletinu, prodaju se pod prepoznatljivim brendom “Ovako”. Za preko dvadeset godina rada Akova grupacija je iznjedrila veliki broj brendova koji su prepoznatljivi ne samo na tržištu BiH već i u regiji.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia