online slots game malaysia
Bosna i HercegovinaVijesti

Akcija Square: Novi pretresi u Sarajevu, Palama i Istočnom Sarajevu

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu su danas, u sklopu operativne akcije „Square“, na području Sarajeva, Istočnog Sarajeva, Pala i Istočnog Starog Grada  započeli pretrese poslovnih i stambenih objekata i pokretnih stvari na više lokacija, saopćeno je iz SIPA-e.

Navedene aktivnosti provode se zbog postojanja osnova sumnje da su počinjena krivična djela „Organizovani kriminal“, „Zloupotreba položaja ili ovlaštenja“, „Nedozvoljena trgovina“, „Krivotvorenje isprave“, „Prevara“, „Porezna utaja“, „Primanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu uticajem“, „Davanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu uticajem“, „Pomoć učinitelju nakon izvršenog krivičnog djela“ i „Pranje novca“ propisana Krivičnim zakonom Federacije Bosne i Hercegovine.

Takođe, policijski službenici SIPA-e će uporedo sa pretresima poslovnih i stambenih objekata i pokretnih stvari vršiti i aktvnosti propisane Zakonom o sprječavanju pranja novca i finansiranju terorističkih aktivnosti Bosne i Hercegovine.

Pretresi  se vrši po nalogu Kantonalnog suda u Sarajevu i pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo  i u saradnji sa policijskim službenicima Ministrstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo i Ministarstvom unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona..

 O konačnom ishodu operetivne akcije „Square“ javnost će biti informisana naknadno, po završetku planiranih aktivnosti.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia