online slots game malaysia
Bosna i HercegovinaVijesti

Akcija “Nijedno dijete bez paketića”

Udruženje ‘Ruku na srce’ omogućilo je, u projektu ‘Nijedno dijete bez paketića’ doniranje igračaka, slatkiša, školskog pribora, novac ili već pripremljene novogodišnje paketiće za djecu čiji roditelji im to ne mogu osigurati.

Predsjednik Udruženja Adnan Lukač kaže da će, ako im to dozvole epidemiološke mjere, paketići ove godine biti podijeljeni uz novogodišnju predstavu u režiji volontera Udruženja. Djeca će imati priliku učestvovati i u kreativnim radionicama, koje svake godine s posebnom pažnjom pripremaju samo za njih.

Donacije je ove godine moguće dostaviti na nekoliko punktova. Svakim danom od 09.30 do 22 sati u prostorije Huba Homework (ul. Kolodvorska 12) i subotom u periodu od 10 do 12 u Centar ‘Ruku na srce’ na Dobrinji (ul. Esada Pašalića 8). Dodaju da igračke ne moraju biti nove, bitno je da su očuvane.

– Ako niste u mogućnosti lično dostaviti prilog, na žiro-račun Udruženja (1990490056036171, Sparkasse Bank) možete uplatiti i novčane donacije sa naznakom: Za akciju “Nijedno dijete bez paketića”. Rok za prikupljanje svih priloga je 15. decembar 2021. godine – navodi se.

‘Nijedno dijete bez paketića’ je humanitarni projekt u okviru kojeg Udruženje ‘Ruku na srce’ nastoji osigurati novogodišnje paketiće za djecu iz porodica u stanju socijalne potrebe. Proteklih deset zima, u okviru projekta, podijeljeno je više od 7.000 paketića mališanima školskog i predškolskog uzrasta s područja Kantona Sarajevo, ali i čitave Bosne i Hercegovine. To je rezultat truda i rada svih volontera Udruženja, te nesebične podrške mnogobrojnih donatora.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia