online slots game malaysia
KulturaVijesti

AJB DOC Film Festival počinje 10. septembra

Pomno odabrana selekcija najboljih svjetskih i regionalnih dokumentarnih filmova na četvrtom izdanju Festivala dokumentarnog filma Al Jazeere Balkans od 10. do 14. septembra u Sarajevu vraća se u kinosale.

Također, program će biti dostupan i putem digitalne platforme na oficijelnoj festivalskoj web-stranici ajbdoc.ba, bez registracije.

Tema vodilja Četvrtog AJB DOC Film Festivala je “Izazov” i simbolično je predstavljena na svim vizuelnim materijalima. Ujedno je to i poveznica za sve aktere dokumentarih filmova koji se suočavaju sa izazovima, koje su nametnuli sami sebi ili im ih je društvo postavilo – ali nadrastaju ih, rješavaju i tragaju za boljim sutra, te tako pokazuju da svako od nas u sebi nosi sposobnost i snagu za borbu i uspjeh.

Tom temom, u aktuelnom društvenom i političkom trenutku, također se želi ukazati da izazovi s kojima se društvo od početka pandemije susreće, a to je održavanja ljudskog kontakta kao ispit za cijelo čovječanstvo, mogu biti uspješno savladani.

Tako i AJB DOC Film Festival, kao projekt velikog potencijala, nedaće na svom prethodnom izdanju savladao je novim pristupom i virtuelnim prikazivanjem programa, dok izazove ovogodišnje organizacije dočekuje u kombinaciji novih rješenja i normi kakve su važile ranije, najavljeno je iz Aljazeere Balkans.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia