online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Ahmić: Zaposlenici Domova zdravlja na izmaku snaga

U Izolatoriju Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu hospitalizirano je 85 osoba, i sve su vitalno stabilne. Nažalost, u protekla 24 sata preminula je još jedna osoba, čime se broj umrlih u Kantonu Sarajevo uzrokovan zarazom koronavirusom povećao na 42, rečeno je na konferenciji za novinare Kriznog štaba ministarstva zdravstva KS.

Članovi Kriznog štaba smatraju da situacija s oboljelim od koronavirusa nije zabrinjavajuća.

Trenutno je u Kantonu Sarajevo aktivno 1.313 slučajeva, dok je ukupan broj do sada zaraženih 2.877 osoba.

Muhamed Ahmić, direktor JU Dom zdravlja istakao je da su uposlenici te zdravstvene ustanove na izmaku snaga. 

Svakodnevno smo primorani da reorganiziramo naš rad i kadrovski i prostorno“, kazao je Ahmić. 

“Svjesni smo primjedbi građana koje upućuju na naš rad i jučer sam imao sastanak s premijerom KS Mariom Nenadićem s ciljem da se unaprijedi rad i pronađu brža i efikasnija rješenja. Ubjeđen sam ako se svi zajedno budemo striktno pridržavali epidemioloških mjera da ćemo savladati ovu epidemiju – naveo je Ahmić.

Član Kriznog štaba Kemal Beganović odgovorio je na novinarska pitanja u vezi s izolatorijem Opće bolnice, privremenih izolatorija na tri lokacije, te poručio da “zdravstveni sistem nije u krizi, on otežano radi”.

– Rok za uspostavu izolatorija Opće bolnice je 1. oktobar. Poduzimaju se sve aktivnosti da što prije bude kapacitiran. Kada je riječ o privremenom izolatoriju na lokacijama Studentski domovi, dvorane Zetra i Skenderija, to nisu prostori za teške bolesnike, već za one sa blažim simptomima i one koji su u fazi oporavka i nisu više za COVID bolnicu. Teški bolesnici se smještaju u COVID bolnicu, a to je izolatorij na Podhrastovima – pojasnio je Beganović.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia