online slots game malaysia
SarajevoVijesti

TVSA: U Uredu za borbu protiv korupcije KS od jula radit će amerikanac Eric Larson

Sve institucije u Bosni i Hercegovini, zadužene za borbu protiv korupcije, nisu samostalne. Njihov rad zavisi od pomoći međunarodne zajednice, kaže šef Ureda za borbu protiv korupcije i upravljanje kvalitetom u KS Erduan Kafedžić. Sredinom jula ovaj Ured će pojačati amerikanac Eric Larson. On će obavljati poslove višeg savjetnika za borbu protiv korupcije.

Eric Larson je od 2013. godine radio kao viši savjetnik u ambasadi Sjedinjenih Američkih Država u Crnoj Gori. Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović nedavno mu je uručio orden crnogorske zastave drugog stepena, za njegov doprinos u procesu prijema ove zemlje u NATO. U Uredu za borbu protiv korupcije KS očekuju njegovu podršku u jačanju antikoruptivog sistema u KS.

Larson je ranije bio angažovan u Bosni i Hercegovini, gdje je radio kao međunarodni tužilac u Specijalnom odjeljenju za ratne zločine i Specijalnom odjeljenju za organizovani kriminal i korupciju Državnog tužilaštva BiH. Radio je i u Odjeljenju za borbu protiv kriminala i korupcije Kancelarije visokog predstavnika.

Sve stranke u Bosni i Hercegovini pokušavaju u institucije, koje bi trebale raditi transparentno, zaposliti svoje ljude, ističe zastupnik u Skupštini KS Igor Stojanović. Angažovanje stranaca u domaće institucije neće u potpunosti riješiti problem korupcije.
Mehanizmi nadzora i kontrole u našem političkom sistemu u potpunosti su devastirani, smatra zastupnik Elvedin Okerić. Ured za borbu protiv korupcije u protekle dvije godine dosta je uradio na tome da vrati povjerenje građana u institucije, sa čime su se složili i drugi zastupnici.

Jasmin Begić, TVSA

Pogledajte šta su kazali i ostali zastupnici u Skupštini KS

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia