online slots game malaysia
Sarajevo

Osmorka usaglasila tekst programskih načela koji će ponuditi i HDZ-u

Predstavnici osam političkih stranaka, koji su ranije potpisali sporazum o formiranju većina na svim nivoima vlasti u Bosni i Hercegovni, usaglasili su tekst programskih načela koji će biti temelj koalicijskog sporazuma i to je dokument koji će ponuditi i drugim koalicionim partnerima.

Potvrdio je to nakon sastanka Nerin Dizdar iz SDP-a Bosne i Hercegovine, dodajući da će taj sporazum o programskim načelima prije svega biti ponuđen HDZ BiH.

U pitanju je, kaže, iscrpan dokument koji sadrži na desetine vrlo konkretnih mjera, principa, ciljeva i smjernica koji su danas usaglašeni. Temelj dokumenta koji nije konačan, te pristupanje EU, pristupanje NATO-u, brojne socio-ekonomske mjere i mjere koje se tiču uvođenja pravne države, neke su od tački.

– On je u stvari sažetak političkih programa svih stranka koji su nudili građanima i glasačima uoči općih izbora i smatramo ga kvalitetnim i konkretnim temeljem za rad budućih vlasti na svim nivoima – kazao je Dizdar.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia