online slots game malaysia
Vijesti

Rektor Škrijelj za Špicu: Vlada ima viziju u kojem smjeru visoko obrazovanje treba usmjeravati u KS

U današnjoj Špici, rektor Univerziteta u Sarajevu, Rifat Škrijelj.

Na samom početku rektor Škrijelj je naglasio kako će na Univerzitetu biti mjesta za buduće studente i da je sprovođenje drugog roka planirano od 29.08. do sredine septembra. Najtraženiji studiji su medicinske djelatnosti, i skoro su svi popunili sva mjesta.

“Izuzetno sam zahvalan Vladi jer su povećali broj za po 50 mjesta, jer sam na tome kao rektor apelirao. Sredstava koja je vlada izdvojila dokazuju kako sadašnja Vlada ima viziju u kojem smjeru visoko obrazovanje treba usmjeravati u KS. Drago mi je da je naš odnos vrlo korektan i da je investiranje u Univerzitet u Sarajevu shvaćeno kao jedno od važnijih interesa Vlade.”, kazao je rektor te dodao kako su i na tim odjecima skoro sva mjesta popunjena, a to su odsjeci u vezi sa informacionim tehnologijama.

Na odjecima gdje je nešto manji broj zainteresiranih kako na svim univerzitetima, tako i u Sarajevu, rektor je kazao kako nije cilj te odsjeke ugasiti nego ojačati i kako Univerzitet nalazi rješenja o kojima će nešto više informacija biti u jesen.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia