online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Hota-Muminović u Špici: Ohrabrujemo one koji žele otvoriti i registrirati nove predškolske ustanove

Vlada kantona Sarajevo jučer je usvojila program sufinanisiranja djece u privatnim predškolskim ustanovama za 2022./23 godinu, o tome, mogućnostima srednjih škola KS, nastavnom osoblju i eksternoj maturi u današnjoj Špici govorila je resorna ministrica Naida Hota-Muminović.

Treba reći da smo mi posvećeni i povećanju broja vrtića i u Javnoj ustanovi “Djeca Sarajeva” ali isto tako i u privatnim predškolskim ustanovama. Mi ohrabrujemo privrednike, poduzetnike u otvaranju i registraciji predškolskih ustanova. To je je definitivno i dobra poslovna prilika. “- kazala je ministrica.

O važnosti proširenja kapaciteta predškolskih ustanova ministrica Hota-Muminović je poručila: “Vlada otvara taj program, mi želimo što više djece obuhvatiti predškolskim odgojom. To povećava njihova postignuća kasnije u obrazovanju, to je dokazano. Veoma rano se navikavaju, socijaliziraju, puno vremena provode u interakciji koja im u ovom svijetu digitalizacije zaista nedostaje.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia