online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Selimbegović za TVSA: Na Kazanima napisati da je civile ubio odmetnuti komandant Caco i njegovi saborci (VIDEO)

Nakon što je na sjednici Gradskog vijeća Sarajeva jednoglasno usvojen prijedlog za podizanje spomen-obilježja Kazani, a kojeg je uputila i sačinila gradonačelnica Benjamina Karić, prijedlog teksta koji bi trebao biti ispisan poslala je i Naša stranka. Sadržaj, je naišao na brojne reakcije.

Naida Karić, TVSA

-Vrh 10. brdske brigade odnosno Mušan Topalović Caco je još 1. jula 1993. saopćenjem Predsjedništva Bosne i Hercegovine i glavnog štaba vrhovne komande proglašen odmetnutim komandantom. Prema tome, ne vidim nikakav razlog da se raspravlja o tome tim prije što su svi Cacini suborci koji su učestvovali u masakru i brutalnoj egzekuciji civila na Kazanima na Sudu listom ponavljali da je to bila izričita naredba njihovog komandanta Mušana Topalovića Cace, kazala je za TVSA Vildana Selimbegović, glavna urednica Oslobođenja.

Selimbegović smatra da je najispravnije rješenje da na spomeniku piše da su žrtve na Kazanima ubijene po naredbi odmetnutog komandanta 10. brdske brigade Armije BiH Mušana Topalovića Cace. S obzirom na to da je urednica Selimbegović bila prva koja je progovorila o ovim ubistvima, njen stav bi trebalo da se uzme u obzir. Međutim, u saopćenju SDA koje je stiglo u popodnevnim satima jasno stoji da se ne smije optuživati časna Armija RBiH, jer su zločin na Kazanima počinili odmetnuti pojedinci kojima je suđeno, stoji u saopćenju. Na potezu je Gradska uprava.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia