online slots game malaysia
Bosna i HercegovinaVijesti

Tegeltija: BiH je ugovorila i platila vakcine za 40 posto stanovništva

Predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Zoran Tegeltija izjavio je da BiH ima potpisane ugovore o nabavci vakcina za 40 posto stanovništva.

– Siguran sam da je BiH izabrala dobar način nabavke vakcine kroz tzv. globalni sistem COVAX i u saradnji sa EU. Kada smo vidjeli da kasne nabavke vakcine onda se krenulo i u taj pregovarački postupak, odnosno pokušaj da se nabave vakcine direktnom pogodbom od dobavljača – kazao je danas Tegeltija odgovarajući na novinarska pitanja nakon sjednice Vijeća ministara BiH.

Očekivanja i zahtjevi entiteta za tim vakcinama, prema njegovim riječima, mnogo su manji od onoga što su bili zahtjevi u vezi sistema COVAX i EU.

Naveo je, među ostalim, da se u drugoj polovini februra očekuje oko 27.000 Pfeizerovih vakcina, kao i 200.000 do 250.000 vakcina AstraZenece do kraja februara.

Cjelokupan proces nabavke vakcina, podsjetio je Tegeltija, vodi se u zajedničkoj koordinaciji ministarstava zdravstva entiteta, Ministarstva civilnih poslova BiH i Odjeljenja za zdravstvo Brčko Distrikta.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia