online slots game malaysia
Bosna i HercegovinaSarajevoVijesti

Čampara podnio neopozivu ostavku u Predsjedništvu SDA

Aljoša Čampara, visokopozicionirani član SDA, zastupnik u Skupštini KS i ministar unutrašnjih poslova Federacije podnio je ostavku u Predsjedništvu SDA. Ovaj potez uslijedio je nakon njegove nedavne izjave da će podržati smjenu Vlade KS “ako nastavi loše raditi”.

U pismu upućenom Centrali Stranke naveo je, pored ostaloga, da Stranka kojoj se priključio I u kojoj je godinama djelovao već neko vrijeme nije ono što je bila, jer je došlo do odstupanja od proklamovanih kongresnih ciljeva, evidentog pada vrijednosnih kriterija u kadrovskoj politici i prećutnog pristajanja na devijantne pojave, procese i ponašanja pojedinih predstavnika u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti.

Vrhunac svega, ističe Čamprara,  dogodio se krajem februara ove godine kada je u javnost dospio snimak  najveće političko-koruptivne afere „Asim“ koja ni nakon šest mjeseci nije dobila svoj konačni epilog. Zbog toga je dodaje duboko razočaran, ali i dodatno uvjeren u ovakvu odluku.

Još je poraznija činjenica da su akteri ove afere nagrađeni određenim pozicijama, a oni koji su je prijavili u nastojanju da se locira i u skladu sa procedurom odstrani maligni dio stranačkog organizma, predstavljeni kao disidenti i protivnici unutarstranačkih interesa, poručio je Čampara.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia