online slots game malaysia
Bosna i Hercegovina

Nikšić: Poptpisima pokazujemo da imamo parlamentarnu većinu

Predsjednik Socijaldemokratske partije BiH Nermin Nikšić danas je u sjedištu te stranke komentirao proces formiranja vlasti na federalnom nivou, te izrazio očekivanje da će uskoro biti zakazana sjednica Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH na kojoj bi trebali biti imenovati predsjednik i potpredsjednici Federacije BiH.

– Kada su u pitanju potpisi u kojima smo već govorili to vode šefovi klubova deklarisane parlamentarne većine i neki je rok da to bude do četvrtka prikupljeno. Prikupljanje potpisa je obaveza koju su preduzele članice parlamentarne većine, šefovi klubova, pa ćemo vidjeti ko će izvršiti svoju obavezu ili eventualno ako neko neće – kazao je Nikšić.

Dodaje da se potpisima želi demonstrirati postojanje parlamentarne većine s kojom treba biti izabrano rukovodstvo Federacije BiH.

– Želimo da formiramo Vladu FBiH, a naravno da ćemo o tome informisati i one, u slučaju blokade, koji imaju jedini alat da deblokiraju tu situaciju, a to su predstavnici međunarodne zajednice. Dakle, ne prikupljaju se potpisi da bi se njima uputili nego da bi se prezentirali rukovodstvu Federacije BiH, a svakako da će o tome biti informisani predstavnici međunarodne zajednice – naglasio je Nikšić.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia