online slots game malaysia
Bosna i HercegovinaVijesti

Džaferović negirao kontakte sa Zukićem

Suđenje u predmetu “Bosna” gdje je prvooptuženi Amir Zukić, nekadašnji sekretar SDA, nastavljeno je u Općinskom sudu u Sarajevu.

Na suđenju zbog zloupotreba pri zapošljavanju u javnim preduzećima, kao svjedok Odbrane Amira Zukića iskaz je dao član Predsjedništva Bosne i Hercegovine i kadrovske komisije Stranke demokratske akcije (SDA) Šefik Džaferović, koji je kazao da je Esed Džananović bio najbolji od predloženih kandidata za jednu od pozicija u “Elektroprivredi BiH”.

Na pitanje Senke Nožice, braniteljice Amira Zukića, da li je uticao na imenovanje Džananovića na mjesto izvršnog direktora Javnog preduzeća “Elektroprivreda BiH”, Džaferović je rekao da je kadrovska komisija SDA razmatrala prijedloge za imenovanje generalnog i pet izvršnih direktora ove kompanije, koje su im ranije uputile kadrovske organizacije stranke sa nižih nivoa.

“Komisija od sedam članova jednoglasno je odlučila da je Džananović najbolji od predloženih kandidata”, rekao je Džaferović i dodao kako je glavna kadrovska komisija SDA bila zadužena za imenovanje direktora u direkcijama, te da niko nije uticao na njihove odluke.

“Amir Zukić, koji je u to vrijeme bio generalni sekretar SDA, nikada od mene nije ništa tražio, niti je pokušao uticati da izaberemo nekoga na određenu funkciju”, rekao je Džaferović.

Na ove okolnosti su svjedočili i Abid Jusić, član kadrovske komisije Opštinskog odbora SDA Centar, i Adnan Efendić, predsjednik kadrovske komsije Kantonalnog odbora SDA Sarajevo.

Amir Zukić, Safet Bibić, Senad i Nedžad Trako, Ramiz Karavdić, Esed Džananović i Asim Sarajlić su optuženi za nezakonito posredovanje pri zapošljavanju, zloupotrebu položaja i primanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu uticajem.

Osim toga, Amir Zukić se tereti i za nedozvoljeno posjedovanje i korištenje oružja.

Na današnjem ročištu je saslušan svjedok, rođak Amira Zukića, Salih Karić, koji je rekao kako je optuženi često dolazio u kuću gdje su mu živjeli roditelji, ali da ga nije vidio otkako su oni umrli.

Suđenje koje traje pune četiri godine će biti nastavljeno 18. oktobra.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia