online slots game malaysia
SarajevoVijesti

KS: Od ove školske godine u funkciji će biti i tri nova vrtića (TVSA/Video)

U 37 gradskih vrtića Javne ustanove „Djeca Sarajeva“ ove godine biće primljeno 3.405 mališana, koji će biti raspoređeni u 138 odgojnih grupa. Na listi čekanja ostalo je 2.974 djece te su na taj način ostvarili pravo na subvencije za boravak u privatnim predškolskim ustanovama.

Od ove školske godine u funkciji će biti i tri nova vrtića, vrtić Vjeverica, Bulbuli i Umihana Čuvidina. Cilj je i otvaranje novih u budućnosti ističe direktorica JU Djeca Sarajeva.

„Mi ćemo se truditi da proširujemo kapacitete JU „Djeca Sarajeva“. Imamo u planu i otvaranje novih vrtića rekonstrukciju postojećih ipak za sve to potrebna su velika sredstva i mi to sami ne možemo odraditi ali imaju načelnici sluha. Nadamo se da će biti i otovorena i jednog dana da sve liste čekanja budu iza nas i da sva djeca imaju priliku da pohađaju predškolsku ustanovu“, rekla je Suanita Banda, direktorica JU „Djeca Sarajeva“.

A ove godine na listi čekanja ostalo je dvije hiljade i 974 djece.

„S tim što to nije relevantan broj u toku je javni poziv za privatne predškolske ustanove da se prijave da prihvataju prijem djece sa liste čekanja. Pravo na subvenciju mogu ostvariti roditelji čija su djeca na našoj listi čekanja, bez toga ne mogu. Vlada je donijela odluku o sufansiranju u iznosu od 100 KM, sva djeca sa liste čekanja moći će ostvariti to pravo“, istakla je direktorica.

A roditelji čija su djeca već korisnici usluga su obavezni da od 05. do 31 08. obnove ugovor, predaju potvrdu o izmirenju dugova te dostave ljekarsko uvjerenje. A roditelji novoupisane djece ugovore potpisuju od 09.08.2021. ističe Banda.

Amra Hamzić, TVSA

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia