online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Ilidža – Finansijska podrška za 20 boračkih udruženja i 36 projekata

Općinski načelnik Nermin Muzur uručio je danas ugovore o dodjeli finansijskih sredstava za 20 boračkih udruženja s područja općine Ilidža, a koja su izabrana po osnovu provedenih javnih poziva za finansiranje redovnih djelatnosti i projektnih aktivnosti udruženja.

Kako je istakao načelnik Muzur, Općina Ilidža je prvi put dodijelila sredstva ovim udruženjima putem javnih poziva, kako bi se što transparentnije i po jedinstvenim kriterijima izvršila dodjela sredstava, uz obavezu dostavljanja izvještaja o namjenskom utrošku sredstava.

“Ove godine smo prvi put implementirali Odluku Općinskog vijeća Ilidža po kojoj je propisano da se sredstva boračkim udurženjima dodjeljuju putem javnih poziva, s obzirom da se ona nije implementirala u prethodnim godinama, već su sredstva direktno bila dodijeljena kroz budžet ili po zahtjevima. Putem Javnih poziva udruženja su imali priliku da apliciraju s projektnim i programskim aktivnostima koje su detaljno analizirane i u skladu s tim i dodijeljenja finansijska sredstva. Na ovaj način želimo unaprijediti dodjelu sredstava kako bi bila što pravednija i transparentnija, pružiti priliku svima da s kvalitetnim aktivnostima apliciraju i dobiju sredstva, a sve s ciljem zadovoljstva krajnjeg korisnika – pripadnika boračke populacije,” kazao je načelnik Muzur.

Po javnim pozivima finansirano je ukupno 20 udruženja, od toga 19 udruženja za redovne djelatnosti, dok je za projektne aktivnosti finansirano 16 udruženja koja će realizirati ukupno 36 projekata, saopćeno je iz Kabineta općinskog načelnika.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia