online slots game malaysia
Bosna i HercegovinaVijesti

Kurtćehajić Inzcku: Dodika hitno suspendovati iz politike

U ime Bosanske akademije nauka i umjetnosti “Kulin ban” njen Predsjednik akademik Suad Kurtćehajić se zahvaljuje Visokom predstavniku Valentinu Inzcku na nametanju dopuna o Krivičnom Zakonu Bosne i Hercegovine kojim se zabranjuje i kažnjava negiranje genocida uz molbu da ovu veliku stvar koji je učinio za budućnost Bosne i Hercegovine ne ostavi nedovršenom.

Naime donijeti ovaj zakon a ne kazniti Milorada Dodika koji je simbol negiranja genocida nalikuje na činjenicu da je gotovo cijeli politički i vojni vrh Republike Srpske presuđen visokim kaznama od kojih neki i za genocid i doživotno, a njihovo djelo Republika Srpska u ime kojeg i za čije postojanje su učinili sva ta zlodjela i dalje postoji.

Kako će se bilo ko kazniti ko negira genocid ako se ne kazni Milorad Dodik kao personifikacija negiranja genocida koji se po njegovom mišljenju nije desio, a genocid se ne dešava. On je izvršen i to od strane VRS ( vojske Republike Srpske) prema čl. 297. presude najvećeg suda na našoj planeti Internacionalnog suda pravde u Hagu donesene 26. februara 2007. godine.
Pokušaj Dodika da peticijom uvuče srpski narod u Bosni i Hercegovini da se zajedno sa njim suprostavi Inzckovoj odluci o nametanju Zakona o zabrani negiranja genocida uvlači srpski narod u kolektivnu odgovornost što za posljedicu može imati ubrzano ukidanje Republike Srpske od strane međunarodne zajednice.

Dodik očigledno smatra da ako su svi odgovorni niko nije odgovoran. Ovim činom a i najavom disolucije Bosne i Hercegovine Dodik je duboko prešao crvenu liniju jer je to čin koji je ozbiljna prijetnja miru u Bosni i Hercegovini i potpada pod tek usvojene odredbe Inzkovog zakona koje su odmah stupile na snagu a za koje je za dužnosnike, ili odgovorne osobe, ili zaposlenike u instituciji vlasti predviđena minimalna kazna od tri godine zatvora.

No najprije Inzcko treba donijeti odluku o trajnom suspendovanju Milorada Dodika iz politike i vršenja bilo koje javne funkcije. Samo tako će Inzko do kraja osvjetlati svoj obraz jer brojne uvrede koje mu je Dodik do sada nanio nisu samo uvrede njemu lično već i instituciji visokog predstavnika koju je Dodik neprekidno omalovažavao. To će biti snažna poruka svim drugim političarima u Republici Srpskoj gdje im je granica.

Bosna i Hercegovina se mora osloboditi najvećeg političkog štetočine u XXI stoljeću i to je u rukama Inzcka. Ako to uradi njegova Odluka o zabrani negiranja genocida će biti kompletna i sebi će obezbijediti pozitivno mjesto u historiji Bosne i Hercegovine.

Bez suspendovanja Dodika a nakon toga i njegovog krivičnog procesuiranja zbog negiranja genocida bojim se da bi Inzckova odluka o nametanju Zakona o negiranju genocida mogla biti mrtvo slovo na papiru i ismijana, a protagonisti urušavanja Bosne i Hercegovine ojačani u svom nastojanju da je uruše.

Na Inzcku je da suspendovanjem Dodika iz politike, čime bi se olakšao put njegovog krivičnog procesuiranja zbog negiranja genocida, zatvori poglavlje negiranja genocida i urušavanja Bosne i Hercegovine i istu okrene na put ubrzanog razvoja i ulaska u Evropsku uniju i NATO pakt poručio je akademik Kurtćehajić.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia