Sutra nastavak Skupštine KS, Jakupović traži Hitnu sjednicu zbog epidemiološke situacije

 

Sutra 15. marta 2021. godine bit će održan nastavak 33. Radne sjednice Skupštine Kantona Sarajevo u online režimu. 

Zastupnici će razmatrati i izvještaje o radu i finansijskom poslovanju institucija kulture u KS za 2019. godinu (Narodno pozorište, Sarajevska filharmonija, Pozorište mladih, Sarajevo, Kamerni teatar 55, MES – Međunarodni teatarski festival – Scena MESS, Muzej Sarajeva, Historijski arhiv Sarajevo, Biblioteka Sarajeva, Bosanski kulturni centar Kantona Sarajevo, Muzej “Alija Izetbegović”.

Bit će razmotren Izvještaj o radu i finansijskom poslovanju Javne ustanove Kantonalni zavod za zaštitu kulturno-historijskog i prirodnog naslijeđa, Sarajevo za 2018. godinu, Izvještaj o radu i finansijskom poslovanju Javne ustanove Kantonalni zavod za zaštitu kulturno-historijskog i prirodnog naslijeđa za 2019. godinu, Izvještaj o poslovanju JP „Televizija Kantona Sarajevo“ d.o.o. Sarajevo za 2019. godinu, Izvještaj o radu sa finansijskim izvještajem Kantonalnog zavoda za pružanje besplatne pravne pomoći Kantona Sarajevo za 2019. godinu.

Također će biti razmatran i Izvještaj Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo o broju dopunskih taksi oznaka u Kantonu Sarajevo u 2020. godini. 

U međuvremenu, zastupnik Naroda i pravde u Skupštini KS  Vedran Jakupović uputio je zahtjev prema predsjedavajućem Skupštine KS i skupštinskom kolegiju za održavanje hitne online sjednice skupštine KS na kojoj bi se razmatrala epidemiološka situacija, mjere koje se poduzimaju u svim nadležnim instituciijama u KS uključujući i KCUS. Također bi se razmatrala i informacija o nabavci vakcina protiv COVID 19 u Federaciji.