KS: Novih 11 slučajeva zaraze, bez preminulih

U protekla 24 sata, u Kantonu Sarajevo potvrđeno je 11 novih slučajeva zaraze koronavirusom, testirano je 517 osoba, a od Covid-19 infekcije oporavilo se devet naših sugrađana. U istom periodu, nije bilo preminulih osoba od posljedica ove infekcije.

Trenutno je na bolničkom liječenju 37 pacijenata, i to na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu 24, a u Općoj bolnici „Prim.dr. Abdulah Nakaš“ 13. Jedan pacijent se nalazi na respiratoru.

Kanton Sarajevo danas bilježi 79 aktivnih slučajeva Covid-19 infekcije. U samoizolaciji se trenutno nalazi 676 osoba. Od početka pandemije u Kantonu Sarajevo evidentirano je ukupno 52.775 osoba zaraženih koronavirusom i 51.409 izliječenih.

U toku proteklog dana 1.820 osoba je revakcinisano i vakcinisano na Zetri, dok će se danas nastaviti sa istom aktivnosti prema građanima, kao i prema zdravstvenim radnicima i onkološkim pacijentima.

Ministarstvo zdravstva KS i zdravstvene ustanove zahvaljuju građanima na saradnji i mole ih da nastave sa poštivanjem svih propisanih higijensko-epidemioloških mjera.