Zbog sanacije magistralnog cjevovoda, 5. februara potrošači bez gasa

BH Gas od Toplana traži prelazak na alternativna goriva 5. febrara

Zbog curenja plina na magistralnom cjevovodu, koji ulazi u BiH, oglasio se BH Gas. Iz ove kompanije navode da su obavješteni da je došlo do curenja prirodnog gasa na magistralnom gasovodu Šepak-Zvornik-Sarajevo.

– Konkretno, radi se o curenju prirodnog gasa na širem području sela Roćević. BH-Gas je prvobitno obavješten da će sanacija mjesta curenja prirodnog gasa biti riješena bez potpune obustave prirodnog gasa, ali nakon defektaže ustanovljeno je da je potrebna hitna sanacija i zamjena cijevi čime će doći do potpune obustave isporuke prirodnog gasa sve prema pismenim informacijama iz Gas Prometa Pale. Sanacija i zamjena cijevi će biti izvršena dana 05.02.2020. godine, a potpuna obustava isporuke prirodnog gasa, prema informacijama Gas Prometa Pale, će biti u periodu od ranih jutarnjih sati 05.02.2021. godine sa projekcijom da će obustava trajati do 24 sata od te potpune obustave isporuke, dodaju iz BH Gas-a.

Naglašavaju kako će tražiti od Sarajevogasa i Toplana Sarajevo da sve kotlovnice i svi oni potrošači koji mogu da pređu na alternativno gorivo dana 05.02.2021. godine, čime bi se stvorila veća mogućnost da individualni potrošači/domaćinstva imaju i dalje prirodni gas u svojim domaćinstvima.