online slots game malaysia
BiznisVijesti

Zbog sanacije magistralnog cjevovoda, 5. februara potrošači bez gasa

BH Gas od Toplana traži prelazak na alternativna goriva 5. febrara

Zbog curenja plina na magistralnom cjevovodu, koji ulazi u BiH, oglasio se BH Gas. Iz ove kompanije navode da su obavješteni da je došlo do curenja prirodnog gasa na magistralnom gasovodu Šepak-Zvornik-Sarajevo.

– Konkretno, radi se o curenju prirodnog gasa na širem području sela Roćević. BH-Gas je prvobitno obavješten da će sanacija mjesta curenja prirodnog gasa biti riješena bez potpune obustave prirodnog gasa, ali nakon defektaže ustanovljeno je da je potrebna hitna sanacija i zamjena cijevi čime će doći do potpune obustave isporuke prirodnog gasa sve prema pismenim informacijama iz Gas Prometa Pale. Sanacija i zamjena cijevi će biti izvršena dana 05.02.2020. godine, a potpuna obustava isporuke prirodnog gasa, prema informacijama Gas Prometa Pale, će biti u periodu od ranih jutarnjih sati 05.02.2021. godine sa projekcijom da će obustava trajati do 24 sata od te potpune obustave isporuke, dodaju iz BH Gas-a.

Naglašavaju kako će tražiti od Sarajevogasa i Toplana Sarajevo da sve kotlovnice i svi oni potrošači koji mogu da pređu na alternativno gorivo dana 05.02.2021. godine, čime bi se stvorila veća mogućnost da individualni potrošači/domaćinstva imaju i dalje prirodni gas u svojim domaćinstvima.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia