Sindikat državnih službenika KS: Živimo u vremenu velikih izazova za radnička prava

Upravni odbor Samostalnog sindikata državnih službenika i namještenika Kantona Sarajevo uputio je čestitku svim članovima tog sindikata i građanima Bosne i Hercegovine povodom 1. maja, Međunarodnog praznika rada.

Predsjednik Samostalnog sindikata državnih službenika i namještenika KS Elvis Zornić ističe da je svaki 1. maj, Međunarodni praznik rada, prilika da se zagledamo u sadašnjost i budućnost radničkog pokreta.

“Živimo u vremenu velikih izazova za sindikate i radnička prava. Suočavamo se s promjenama koje zahtijevaju brzu prilagodbu. Ipak, ne smijemo zaboraviti da je rad temelj našeg društva i da on ostavlja neizbrisiv trag u životima svih nas”, naveo je Zornić.

Dodao je da sindikati, poput Samostalnog sindikata državnih službenika i namještenika KS, igraju ključnu ulogu u očuvanju dostojanstva rada i borbi za prava radnika. Zornić je naveo da su kroz pregovore i socijalni dijalog, uspjeli očuvati i unaprijediti mnogobrojne beneficije i zaštitu državnih službenika i namještenika u Kantonu Sarajevo.

“To je rezultat predanosti i kontinuiranog zalaganja naših sindikata. Poručujemo svima da nema napretka bez rada, a nema rada bez radnika. Stoga pozivamo sve radnike da se udruže, da postanu dio sindikata i da zajedničkim snagama gradimo bolje sutra”, istakao je Zornić.