Protesti pred američkom ambasadom: “Ne dozvolite da nam djeca odlaze”

Grupa građana jutros se okupila preko puta Ambasade Sjedinjenih Američkih Država, kako bi ponovo protestovali zbog trenutne situacije u zemlji koja, kako kažu, ugrožava građane i njihova prava. U svojim zahtjevima istaknuli su kako očekuju da Biden pomogne u očuvanju suvereniteta i teritorijalnog integriteta.


Podsjetimo ova grupa građana prošle sedmice organizovala je proteste ispred zgrade OHR-a, gdje su zahtijevali od visokog predstavnika da iskoristi svoje ovlasti. Na danasnjim protestima nosili su transparente kako bi uputili poruke američkom predsjedniku Joeu Bidenu, ali i izaslaniku SAD-a za pitanje izbornih reformi u Bosni i Hercegovini Matthewu Palmeru. Među porukama Bidenu našli su se natpisi: “Ne dozvolite da nam djeca odlaze” i “Zaustavite i kaznite antidržavno djelovanje”.

Građani su uputili poruke i izaslaniku SAD-a za pitanje izbornih reformi u BiH Palmeru, a jedna od njih je: “Gospodine Palmer, hvala što ste nas predali Rusima”. Na jednom od transparenata su pozvali Palmera da “vrati Srbima entitet u Hrvatskoj i mogućnost da sami biraju svog člana Predsjedništva”.