Porodična poklon zabava u Pionirskoj dolini

U okviru Dana Kantona Sarajevo i danas je Pionirska dolina bila mjesto realizacije ekološke akcije u okviru inicijative “1000 stabala za naše zoo stanovnike”, a nastambe u kojima borave životinje dobile su na desetine novih stabala šumskog voća.

Naime inicijativu je ove sezone, na prijedlog preduzeća Park da Pionirska dolina bude najprije i najviše prostor dječijeg druženja i odrastanja podržao Kanton Sarajevo obezbijedivši sredstva za određeni broj stabala, a jučer i danas radnici preduzeća Park, odnosno Pionirske doline sa zajedno sa posjetiocima sadili su sadnice.

Sve je spremno i za nastavak ove priče, u okviru koje će i u subotu, 11. maja biti zasađen novi broj drveća, jer su i pripreme za veliku porodičnu poklon zabavu koja se priprema u Pionirskoj dolini u samom finišu. Učesnici zabave već su obavili tehničke pripreme kako bi u subotu u 11:00 sati sve bilo spremno za još jednu feštu za malu i veliku raju.

Na samom početku, odnosno u 11:00 sati druženje počinje simboličnom sadnjom novih stabala. Do tada spremne će biti i velika eko radionica preduzeća Park, u kojoj ćemo učiti saditi cvijeće i uređivati vrt. S nama je i kutak BH Telecoma sa pregršt poklona i nagrada.

Spreman je i tim za edukaciju preduzeća Rad, kao i Malih ambasadoro Sarajeva sa svojim zanimljivostima. Očekuje vas i kreativna radionica Mozgaonica i kutak SOS Dječije selo.

Za najbolji muzički program i kreativno druženje pobrinut će se popularni i djeci omiljeni Latif Moćević i Mravko Travko. Oni su već stigli u Pionirsku dolinu, priprema se velika bina na centralnom platou.

Od 11:00 sati čekaju vas i ulični svirači uz staze za šetnju. Od 12:00 do 13:00 sati priprema se i nezaboravna madžioničarska predstava. Tačno u 13:00 sati počinje i jednosatni koncert Latifa i Mravka Travka. Od 11:00 do 12:00 sati kakvo druženje smo pripremili za sve vas moći ćete pratiti i direktnom prijenosu TVSA, jer je u pripremi i Otvoreni studio TV u Pionirskoj dolini.

Osim predstavnika organizatora, odnosno rukovodstva preduzeća Park i Kantona Sarajevo u otvorenom studiju TVSA u Pionirskoj dolini svoje utiske sa porodične zabave predstavit će nam i posjetioci, najprije djeca kojima je i namijenjena velika subotnja fešta. Putem video linka dobro u pratnji dobro poznatih lica TVSA “zavirit” ćemo i u svaku radionicu u Pionirskoj dolini.Zabava u subotu, 11. maja trajat će sve do 14:00 sati, a ulaz za sve posjetioce je besplatan. Očekujemo vas i radujemo se još jednom druženju.