Pogledajte u kojim sarajevskim ulicama će doći do prekida vodosnadbijevanja

U okviru redovnih aktivnosti na održavanju vodovodnog sistema izvodit će se radovi na popravkama u slijedećim ulicama: Kakrinjski put, Osik, Kolibe, Tome Međe, 12. i 15. maja, Uglješe Uzelca, Suvada Đulimana, Kasindolska, Bojnička, Butilska, Doglodi, Dobroševićka, Ahmed-paše Herceglića, Aerodromska, Butmirska cesta, Luke, Trešnje, Jasike, Hekim Oglu Alipaše, Jahiela Fincija, Ramiza Jašara, Blažuj, Džemala Bijedića, Halilovići, Herceg Stjepana, Augusta Brauna, Dola, Fra Anđela Zvizdovića, Magribija, Maršala Tita, Kralja Tvrtka, Igmanska cesta, Igmanskih bataljona, Stari Kovači, Kranjčevićeva, Soukbunar, te dio naselja Lužani.

Odjeljenje za održavanje kanalske mreže, objekata i hitne intervencije danas će vršiti čišćenje kanala u ulici Ilirska, pročepljenje kanala u ulici Velika aleja a ručno čišćenje podužne rešetke vršit će se u ulici Trg ZAVNOBiH.
Crpanje septičke jame vršit će se u ulicama Karavdića sokak, Osik, Safeta Zajke, Nahorevska i u Butmiru.

U sklopu proljetne akcije čišćenja “Sarajeco” vršit će se čišćenje i pročepljenje slivnika u ulici Nedima Filipovića i na Malezijskom mostu.

Odjeljenje za opravke, rekonstrukciju i izgradnju kanalizacione mreže će vršiti popravku uličnog kanala u ulici Talirevića i popravku lokalnog kanala u ulici Nahorevska.