Planirano proširenje raskrsnice na Soukbunaru

Načelnik Općine Centar Srđan Mandić danas je zajedno sa saradnicima obišao lokalitet Soukbunara gdje je sa građanima razgovarao o projektima čija realizacija je planirana u budžetu za ovu godinu.

Jedna od lokacija koju je načelnik Mandić obišao je Ulica Cicin Han gdje je planirano proširenje raskrsnice sa Ulicom Žagrići kako bi se omogućio kolski pristup čime bi se riješio višegodišnji problem stanovnika ovog lokaliteta kojima je onemogućen prilaz domovima.

Predstavnici Općine ponudili su nekoliko idejnih rješenja stanovnicima, a konačan dogovor će biti postignut u narednim danima.

-Upoznati smo sa problemom sa kojim se suočavate dugi niz godina. Naš cilj je da zajednički pronađemo rješenje koje će biti prihvatljivo za sve vas. Radujem se da smo blizu dogovora te da ćemo u što skorije vrijeme započeti realizaciju projekta proširenja raskrsnice, poručio je načelnik Mandić.

Mandić je posjetio i prostorije Mjesne zajednice „Soukbunar“ i Centar za zdravo starenje Soukbunar.

U razgovoru sa stanovnicima iskazana je potreba da se izgradi stepenište sa rukohvatom u Ulici Soukbunar, i to uz objekat Mjesne zajednice budući da je teren poprilično strm što prouzrokuje velike probleme pješacima, naročito u zimskom periodu.

Načelnik Mandić informisao je prisutne da je projekat izgradnje stepeništa na navedenom lokalitetu planiran u budžetu za ovu godinu te da je trenutno u fazi ugovaranja nakon čega će uslijediti i realizacija.

Najveći problem za realizaciju projekata na Soukbunaru predstavlja režim zabrane građenja zbog klizišta koji je proglašen od strane Zavoda za izgradnju Kantona Sarajevo. Općina Centar čini maksimalne napore kako bi se navedeni problem prevazišao u što skorijem vremenskom roku.