Općina Centar izdala urbanističku saglasnost za trolejbusku mrežu do Vogošće

“Dobili smo urbanističku saglasnost od Općine Centar koja nam je bila neophodna za realizaciju ovog projekta. Kao i u svakom projektu, i u ovom su postojale administrativne prepreke, ali smo ih uspješno riješili i nastavljamo naš angažman. Uskoro očekujemo i urbanističku saglasnonst od Općine Vogošća. Godinama se priča o trolejbusu do Vogošće, koji je značajan kako za Centar, tako i za Vogošću i zadovoljan sam što se sada vide pomaci. Nakon što završimo sve aktivnosti oko dobijanja dozvola, raspisat ćemo tender za nadzor, a nakon toga i tender za izvođača radova, kako bi konačno proširili našu trolejbusku mrežu do Vogošće”, izjavio je Adnan Šteta, ministar saobraćaja KS.
Ovaj projekt realizira se zahvaljujući podršci i zajmu kod Europske investicione banke, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.

Naglašena je važnost još jednog projekta, čijom će zajedničkom saradnjom Općine Centar i Ministarstva saobraćaja biti omogućena realizacija, a to je uvođenje trolejbuske linije do naselja Šip.