“Natalitet je prioritet” poruka je udruženja Porodice tri plus

Velike porodice, velika sreća – jedna je od poruka najveće godišnje manifestacije “Dan sretnih porodica” Udruženja “Porodice tri plus” koju su ove godine proslavili u prepunom Domu mladih Skenderija.  Bila je ovo prilika za druženje mališana uz igru i zabavne sadržaje ali i da se još jednom pruži podrška od strane sih onih koji učestvuju u kampanji “Natalitet je prioritet”. Ovom manifestacijom obilježen je I Međunarodni dan djeteta.  

Porodica i djeca su sreća – poručeno je sa “Dana sretnih porodica”. Sve poteškoće, naročito ekonomske, zanemarive su u odnosu na titulu roditelja, ali i brata ili sestre.

Podizanje kvaliteta života kao i osnaživanje intergriteta višečlanih porodica i  dobro upravo je I osnovna misija organizacije “Porodice 3 plus”, kao i motiviranje na proširivanje porodica kroz kampanju “Natalitet je prioritet”.

Zahvalnice su uručene društvenim subjektima koji dali doprinos za pogodnosti višečlanima porodicama: političkim, sportskim I privrednim. Među njima su I predstavnici kantonalne vlasti u Sarajevu koja je prepoznata kao dobar primjer drugim kantonima.

: Porodicama je priređen dan za pamćenje, vrijedni pokloni sponzora, igre bez granica, face painting, maskote iz crtanih filmova.. Te je na ovaj način obilježen I Međunarodni dan djeteta.