Miranda Sidran za TVSA: Važno je brzo reagirati protiv zaborava

Književno-scenski događaj Večer za Sidrana: “Živjeti, svjedočiti epohu” bit će upriličen večeras u 20 sati, u Galeriji BKC-a, na inicijativu Bosanskog kulturnog centra KS u saradnji sa Fondacijom Sidran, a u okviru Dana Kantona Sarajevo.

Tim povodom u Sarajevskom jutru razgovarali smo sa kćerkom velikog pisca Mirandom Sidran. Govorila je više o samom događaju, koji će gledaoci TVSA moći da prate u direktnom prijenosu na Televiziji Sarajevo.

-Formirali smo Fondacija “Sidran” prije dva ljeta, radi potrebe apliciranja na jedan od tada aktuelnih projekata. A kako se zdravstveno stanje mog oca pogoršavalo, nismo mogli biti aktivni. Nakon što je tata otišao, morali smo proceduralno napraviti sastanak Upravnog odbora, izabrati novog predsjednika, i odlučiti o našim daljim aktivnostima.

Potom se dogodio Jasmin Duraković. Potom se dogodila njegova inicijativa na kojoj smo zahvalni, i taj radosni događaj. Jasmin Duraković nas je kontaktirao kao Fondaciju sa ponudom da u okviru Dana KS upriličimo jedno veče za Sidrana, u nekoj zajedničkoj organizaciji, kazala je za TVSA Miranda Sidran.

Pogledajte