Ministarstvo zdravstva KS nabavlja odijela za neuromišićnu stimulaciju

Ministarstvo zdravstva Kantona Sarajevo, na čelu sa ministrom Harisom Vranićem, nabavlja 15 neuromodulacijskih odijela za osobe oboljele od neuromišićnih oboljenja u Kantonu Sarajevo. 

Radi se o odijelima koja, uz prilagođavanje komandi, povećavaju mobilnost i samostalnost, te smanjuju bol putem elekktromišićne stimulacije.

Na stranici Ministarstva zdravstva KS www.mz.ks.gov.ba je objavljen Javni poziv za dodjelu ovih odijela, gdje se mogu pronaći sve informacije o uslovima i potrebnoj dokumentaciji za prijavu. 

Prijavni obrazac se može preuzeti uz objavu Javnog poziva ili na protokolu Ministarstva zdravstva. 

– Ovo je još jedan korak kojim pokazujemo da nam je zdravlje naših građana na prvom mjestu. Nismo zanemarili ni ovu kategoriju i poručujemo vam da niste sami, mislimo i na vas. I ovo je samo prvi korak u tom smjeru – poručuju iz Ministarstva zdravstva KS. 

Pravo učešća imaju sve osobe koje ispunjavaju uslove predviđene ovim Javnim pozivom, a zbog načina djelovanja odijela, prioritet za dodjelu imaju djeca.  

Sredstva za ovu namjenu su predviđena u Budžetu Kantona Sarajevo za 2022. godinu, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.