FOTO/ Napreduje sanacija kaldrme na Vratnik mejdanu

U ulici Vratnik mejdan radi se sanacija kaldrmisanog trotoara sa obje strane ulice, od broja 56 do broja 68 i od broja 73 do broja 79. Sa jedne strane sanira se kaldrma dužine oko 61 metar, a sa druge strane 40 metara, prosječne širine od jedan do šest metara. Pored toga, radi se i zamjena oštećenih ivičnjaka na predmetnim trotoarima.

Radovi se izvode planiranom dinamikom i do sada je obnovljeno oko 50 metara kaldrme sa desne strane trotoara (gledajući s donje strane). Projekat se finansira iz budžeta Općine Stari Grad iznosom oko 74.000 KM.

Općinski načelnik mr. Ibrahim Hadžibajrić godinama ulaže napore da očuva tradiciju i duh mahala u kojima se nalaze kaldrme i posebna su priča svaka za sebe.

Koliko se pažnje posvećuje ovim projektima u Starom Gradu, dokazuje to da je ovo sedma po redu kaldrma koja se obnavlja ove godine, a do sada su sanacije urađene u ulicama: Save Skarića, Bistrik gornja čikma, Mehmedagina, Čeljigovići, Bistrik i Fojnička. Za ove projekte je iz budžeta Općine Stari Grad Sarajevo izdvojeno oko 89.000 KM.