BiH: Zbog mokrog kolovoza na većini dionica puteva nužna oprezna vožnja

Usljed lokalnih padavina upozorava se na mjestimično mokar kolovoz, kao i na povećanu opasnost od odrona, javlja Anadolu.

Na pojedinim dionicama u višim predjelima vidljivost je smanjena zbog magle ili niske oblačnosti. Savjetuje se opreznija vožnja i izbjegavanje rizičnih preticanja.

Kako navode iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BiHAMK) zbog redovnog servisiranja tunela 1.mart na autocesti A-1 od 08 sati zatvara se smjer Lašva-Zenica jug, a vozila do završetka radova saobraćaju dvosmjerno, suprotnom stranom autoceste.

Na magistralnom putu Ključ-Sanski Most (na ulazu u Sanski Most) zbog aktuelnih radova, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na obilaznicu.

Počeli su sanacioni radovi na magistralnom putu M-17 Nemila-Lašva, zbog čega vozila svakog dana osim nedjelje od 07 do 17 sati saobraćaju naizmjenično, jednom trakom.

Radovi su aktuelni i na magistralnim putevima Tarčin-Konjic (na dvije lokacije), Jablanica-Potoci (Donja Jablanica), Kladanj-Vlasenica (Gojsalići), Jelah-Doboj (Kraševo), Srbljani-Bosanska Krupa, Dobro Polje-Miljevina, Čevljanovići-Nišići i Bijeljina-Rača, kao i na kružnom toku na ulazu u Bosansku Gradišku.

Zbog oštećenja mosta na magistralnom putu Rogatica-Ustiprača obustavljen je saobraćaj za vozila preko 30 tona, dok ostala vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom, uz ograničenje brzine na 30 kilometara na sat.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja za putnička vozila.

Zabranjen je saobraćaj za vozila preko 5 tona najveće dozvoljene mase na graničnom prelazu Karakaj (kod Zvornika). Teretna vozila preko 5 tona preusmjeravaju se na granične prelaze Bratunac ili Rača, dok autobusi mogu koristiti GP Šepak.