online slots game malaysia
SarajevoVijesti

ZZO KS: Pokrenuta inicijativa za potpuno ukidanje participacije u troškovima liječenja u KS

Zavod Zdravstvenog osiguranja Kantona Sarajevo pokrenuo je inicijativu za ukidanje Odluke o ličnom učešću osiguranih lica u troškovima korištenja zdravstvene zaštite i snošenju troškova liječenja na teritoriji Kantona Sarajevo.


Građani Kantona Sarajevo do sada su plaćali paticipaciju za više od četrdeset usluga prilikom ostvarivanja prava na zdravstvenu zaštitu i ukoliko bude usvojena inicijativa Zavoda paticipacija u liječenju se više neće morati plaćati.

Kako je istakao direktor Zavoda Muamer Kosovac:

„ Zajedničkim aktivnostima sa Ministarstvom zdravstva i Vladom Kantona Sarajevo, Zavod je pokrenuo inicijativu za ukidanje paticipacije. Ovo je još jedan u nizu projekata kojim želimo omogućiti što kvalitetniju zdravstvenu zaštitu našim osiguranicima. Zajedno sa Vladom KS pokazujemo da rad u interesu građana može i treba da bude mnogo bolji nego u predhodnom periodu“, izjavio je Kosovac.


Usvajanjem ove inicijative od strane Upravnog odbora Zavoda i Skupštine Kantona Sarajevo građani Kantona Sarajevo neće imati obavezu plaćati participaciju niti za jednu uslugu u javnim zdravstvenim ustanovama.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia