online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Zvizdić sa predstavnicima Udruženja studenata FPN Univerziteta u Sarajevu

Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Denis Zvizdić sastao se danas sa predstavnicima Udruženja studenata Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Sarajevu Hrustemom Beširevićem, Ajnurom Kanižom i Muminom Velićem. Tokom sastanka razgovarali su o problemima i potrebama studenata sa kojima se suočavaju.

Predsjednik Asocijacije studenata Ajnur Kaniža rekao je da se studenti suočavaju sa problemom studentske prakse, na šta su već dugo upozoravali. Rekao je da bi ovaj problem trebalo da bude riješen za svaki nivo vlasti kako bi stekli vještine u radu i kako bi postali konkurentni na tržištu rada.

Zamjenik predsjedavajućeg Zvizdić pohvalio je ideju i rekao da trenutno ne postoji mogućnost obavljanja studentske prakse, ali je istaknuo da će pokrenuti inicijativu za uspostavljanje ovakve mogućnosti kako bi se studentima obezbijedilo sticanje znanja i vještina u ovoj oblasti.

Rekao je da smatra da bi bilo zanimljivo i korisno organizirati prisustvo studenata sjednicama Parlamentarne skupštine BiH, mogućnost razgovora studenata sa zastupnicima, kao simulirani parlament studenata. 

Studenti su zahvalili na razumijevanju i izrazili spremnost da zajedno rade na uvođenju studentske prakse u državnim institucijama, saopćeno je iz Kabineta zamjenika predsjedavajućeg Predstavničkog doma PSBiH Denisa Zvizdića, prenio je Sektor za odnose s javnošću PSBiH.  

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia