online slots game malaysia
BiznisVijesti

Zukić: Odobreno šest miliona KM za mala i srednja preduzeća i obrtnike

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine donijela je odluku o Programu utrošku sredstava u svrhu subvencioniranja kamata za sve korisnike kreditno-garantnih programa Granacijskog fonda.

Kako je nakon sjednice novinarima kazao federalni ministar razvoja, poduzetništva i obrta Amir Zukić, jedan od programa odnosi se na mikro, mala i srednja preduzeća, dok se drugi program odnosi na obrte i ostale samostalne poduzetnike.

– U tu svrhu predviđeno je šest miliona KM, a visina kamatne stope do koje će se ona subvencionirati je 4,5 posto. To je još jedna od mjera kojima Vlada Federacije BiH pokušava pomoći malim i srednjim preduzećima te obrtnicima u svrhu sanacije posljedica pandemije i osiguranja kontinuiteta poslovanja – dodao je Zukić.

-Razvojna banka FBiH prikupit će podatke od komercijalni banaka o urednosti i visini plaćenih obaveza, proslijediti ih Ministarstvu te će na osnovu tih podataka izvršiti refundacija, odnosno subvencioniranje kamata.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia