online slots game malaysia
Sarajevo

Znači li primjena novog sistema naručivanja kraj čekanju na red u Općoj bolnici?

Čekanje – prva je asocijacija na dobijanje zdravstvene usluge u Kantonu Sarajevo. Bez obzira da li se radi o administrativnim procedurama, rutinskim ili specijalističkim pregledima i pretragama, većina pacijenata mora planirati sate, čak i dane, da bi dobili potrebnu uslugu.

U Općoj bolnici „prim.dr. Abdulah Nakaš“ od ove sedmice primjenjuje se novi sistem naručivanja pacijenata za specijalističke i kontrolne preglede. Odnosno, ovu proceduru će od sada vršiti ljekari opće prakse iz Domova zdravlja putem elektronskog sistema.

“Naša zamisao je da pacijent koji treba specijalistički pregled u našoj bolnici da kod svog ljekara dobije odmah termin za pregled, znači precizan termin u minutu da ne gubi bespotrebno vrijeme na čekanje, znači da čeka po 2,3 sata. Znači, u okviru sat vremena, možda čak i kraće da završi sve što treba”, izjavio je Salko Pašović, šef polikliničkog odjela Opće bolnice “prim.dr. Abdulah Nakaš”.


Ovakav sistem se u JU Dom zdravlja koristi već neko vrijeme, kaže Abel Baltić, direktor JU „Dom zdravlja KS“:
“Mi našim specijalistima, koji su zaposlenici JU Dom zdravlja na taj način već duže vrijeme naručujemo. U početku, dok smo se malo uigrali dok se naučio sistem, malo je bilo problema i sada ne očekujem neke probleme, vrlo je sličan sistem naručivanja prema Općoj bolnici. Jedini problem gdje može biti, može biti u zagušenju odnosno u broju slobodnih termina koji Opća bolnica može primiti i broj zahtjeva prema tim terminima”.

Kako je pojašnjeno, ni za kontrolni pregled više neće biti potrebno da pacijent ide po uputnicu kod svog ljekara, te zakazuje termin u bolnici.


“Što se tiče kontrolnog pregleda, ukoliko je potreban, znači unutar mjesec dana ljekar specijalista u našoj ustanovi mu zakazuje termin i zauzima termin za njega, tako da će imati puno više vremena da se posveti pacijentu i svaki pacijent će na neki način dobiti svoje vrijeme za pitanja i pod-pitanja”, pojasnio je Pašović.

U narednih mjesec dana prelaznog perioda utvrdit će se eventualni nedostaci, kao i dodatne mogućnosti za poboljšanje, kažu iz Opće bolnice.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
3 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Odnosno, ovu proceduru će od sada vršiti ljekari opće prakse iz Domova zdravlja putem elektronskog sistema, prenosi TVSA. […]

trackback

[…] U narednih mjesec dana prelaznog perioda utvrdit će se eventualni nedostaci, kao i dodatne mogućnosti za poboljšanje, kažu iz Opće bolnice za TVSA […]

trackback

[…] će se eventualni nedostaci, kao i dodatne mogućnosti za poboljšanje, kažu iz Opće bolnice za TVSA Advertisement Related Topics:Featured Up […]

Back to top button
3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia