KulturaVijesti

Zgrada Muzičke škole i Muzičke akademije u Sarajevu u novom ruhu

Svečanim otkrivanjem ploče, danas su premijer Kantona Sarajevo Edin Forto, direktorica škole Tatjana Romanić, ambasadorica Švedske u BiH Johanna Stromquist, rezidentna predstavnica Razvojnog programa UN-a u BiH Steliana Nedera, ozvaničili završetak radova na energetko-efikasnoj obnovi zgrade Muzičke škole/Muzičke akademije u Sarajevu.

Urađena je nova fasada zgrade, toplotna i zvučna izolacija, zamijenjena stolarija, izvršena rekonstrukcija krova, postavljena nova plinska kotlovnica, a što sveukupno rezultira vrlo održivom investicijom u iznosu od 715.951 KM.

Radovi su urađeni uz finansijsku potporu Vlade Švedske, Vlade Kantona Sarajevo, UNDP-a, te Općine Stari Grad.

Direktorica škole Tatjana Romanić izrazila je zadovoljstvo okončanjem projekta, te kazala da će za tri institucije koje borave u tom objektu, velika investicija doprinijeti boljem kvalitetu rada, a mladim ljudima se pruža mogućnost da uče u boljim uslovima.

– Prije renoviranja, uslovi rada za uposlenike i učenike su bili jako teški. Tokom zime smo radili u veoma hladnim prostorijama, a ljeti u veoma toplim, a osim toga, i saobraćajna buka je uvijek bila prisutna – podsjetila je Romanić.

Kroz zgradu dnevno komunicira više od hiljadu ljudi, jer srednja muzička škola ima oko 140 učenika, osnovna 500, a isto toliko i muzička akademija, kao i uposlenici.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.