online slots game malaysia
Sarajevo

Žene Ukrajine zahvalile premijeru Forti na podršci iz Sarajeva

Premijer Kantona Sarajevo Edin Forto primio je danas članice Demokratske mreže žena Ukrajine, koje je predvodila predsjednica Iryna Slavova, a koje u našoj zemlji borave s ciljem upoznavanja sa poslijeratnim reformama u Sarajevu i Bosni i Hercegovini.

U razgovoru sa članicama ove mreže, premijer Forto je iznio relevantne informacije, kao i  vlastita viđenja procesa koji su se odvijali u periodu poslije okončanja agresije na našu zemlju.

Ponudio  je pomoć, te stavio na raspolaganje resurse katonalnih institucija koji mogu biti od koristi za njihov rad.

Ovom prilikom, članice Demokratske mreže uputile su riječi zahvalnosti čelnicima Kantona i stanovnicima Sarajeva, jer su od samog početka otvoreno iznijeli svoj stav i osudili agresiju na Ukrajinu. Posebnu zahvalnost izrazile su za nabavku medicinske pomoći koja je iz  Sarajeva poslata u ratom ugrožena područja Ukrajine.

“Cijeli svijet zna šta se dešavalo u Sarajevu za vrijeme rata, te je  veoma važno za nas da čujemo ta iskustva i kako olakšati život  u novonastalim ratnim okolnostima a i poslije. Veoma smo zahvalne na pomoći i podršci Sarajlija, koji su prolazili kroz slične patnje, kao i predstavnicima politike na jasnom i hrabrom  priznanju agresije na našu zemlju. Posebno smo zahvalni premijeru Forti na njegovoj posjeti Ukrajini i Kijevu”, istakla je Slavova.

Tokom posjete BiH, članice Demokratske mreže žena Ukrajine susrest će se i sa ženskim nevladinim organizacijama koje sarađuju sa vlastima u reformskim procesima, te promovišu rodnu ravnopravnost i učestvuju u jačanju mreža  nevladinog sektora.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia