online slots game malaysia
Vijesti

Predavanje o prevenciji i prepoznavanju dijabetesa kod djece

Povodom Dana svjesnosti o dijabetesu, koji se širom svijeta obilježava 14.novembra, Zdravstveni savjet Općine Stari Grad Sarajevo organizovat će stručnu prezentaciju o prevenciji, prepoznavanju i komplikacijama dijabetes melitusa kod djece, te predavanje o kardiopulmonalnoj reanimaciji kao i pružanju hitne medicinske pomoći u stanjima hipo/hiper-glikemije.

Cilj obilježavanja Svjetskog dana borbe protiv dijabetesa je podizanje svijesti javnosti o problemu dijabetičara, kao i promocija zdrave ishrane i više fizičke aktivnosti. Uz stručnu prezentaciju, učesnici će dobiti korisne savjete i preporuke kako prepoznati znakove dijabetesa kod djece i odraslih.

Šećerna bolest ili dijabetes melitus predstavlja jedan od vodećih zdravstvenih problema, kako u svijetu tako i u BiH.

Stručnoj prezentaciji prisustvovat će nastavno osoblje, psiholozi i učenici osnovnih i srednjih škola sa područja općine Stari Grad Sarajevo, a otvorena je i za ostale zainteresovane građane. Predavači će biti dr. Begler Begović, Haris Helać i prim.dr. Fadila Kukavica.

Prezentacija će se održati u ponedjeljak, 14.11.2022. godine u Sali 1, Općine Stari Grad Sarajevo sa početkom u 13,00 sati.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia